"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dilluns, 5 de març de 2012

Rosa: enganxós o diví

Edu3.cat

Rosa: enganxós o diví

El programa "Colors en sèrie" omple la pantalla de color de rosa, el color més dolç i el color del glamur, amb l'ajuda de l'il·lustrador Jordi Labanda.


És impossible associar sentiments negatius amb el color rosa. Fins i tot s'ha comprovat que és molt més difícil barallar-se amb algú vestit de rosa que fer-ho amb algú que va de vermell. El rosa, el color més dolç, ens torna dèbils. El rosa també és considerat un color de pau, el rosa pàl·lid és un color tranquil·litzant davant del qual ningú no es pot posar agressiu. El rosa és el color del glamur i, en definitiva, de la vida en rosa. És un color que sempre és positiu i és sinònim d'optimisme: la novel·la rosa sempre s'acaba amb finals feliços i la premsa rosa és plena de personatges amb glamur i sofisticació que viuen la vida en rosa. Hi ha força expressions positives que utilitzen el rosa: el "think pink" o "pensa en positiu" dels nord-americans, "veure les coses de color de rosa" o "estar com una rosa". L'origen del rosa Pompadour el trobem a la cort del rei francès Lluís XV, el color va ser creat per a una de les seves amants, Madame de Pompadour. Els xiclets i les llaminadures també són roses, en canvi, hi ha pocs animals de color rosa: els porcs, els flamencs i la mítica "pantera rosa". Durant la dècada del 1970, el rosa es va convertir en el símbol de l'orgull gai. Al Japó s'anomenen pel·lícules rosa les pel·lícules porno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada