"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)
"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles
dilluns, 5 de març del 2012
El naixement de Venus (Boticceli)
El naixement de Venus
Sandro Botticelli es va inspirar en la mitologia grega per pintar "El naixement de Venus", una obra exposada a la Galleria degli Uffizi, a Florència. "Pinzellades d'art" analitza els detalls d'aquesta obra del Renaixement.
Segons la mitologia grega, Cronos va enfrontar-se al seu pare, Urà, déu dels cels, i el va vèncer. El fill va mutilar el pare, li va tallar els testicles i els va llançar al mar. Quan van tocar l'aigua, hi va aparèixer una escuma blanca d'on va néixer la deessa Venus.
Tot i que el quadre de Botticelli s'anomena d'"El naixement de Venus", el pintor no hi va plasmar el naixement de Venus, sinó la continuació del mite, quan la deessa, damunt d'una petxina, va ser empesa a l'illa de Citera per Zèfir, el vent de l'oest, dolçament abraçat a l'Aurora. A terra, la Primavera esperava Venus per oferir-li un mantell.
Durant el Renaixement italià, que va començar al segle XV, els artistes consideraven l'edat mitjana com una etapa negra que s'havia d'oblidar. Els renaixentistes van voler tornar a l'esplendor de l'antiguitat grega i romana.
Botticelli va ser el primer a pintar un quadre mitològic i també el primer, després de 1.000 anys, a pintar una dona nua que no fos Eva. La Venus de Botticelli està inspirada en una escultura grega: la Venus Capitolina.
"El naixement de Venus" és una obra carregada de simbolisme, una característica habitual en la pintura de Botticelli.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada