"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dijous, 16 d’agost de 2012

Sicília, llums i ombres

Edu3.cat

"Tarasca" es trasllada a l'illa de Sicília per mostrar els seus paisatges famosos a través del cinema, la literatura i la història. Al segle XX, una part important del món cultural, fills pròdigs com el cineasta Giuseppe Tornatore o l'escriptor Andrea Camilleri, han centrat les seves obres en l'illa més gran de la Mediterrània. Un llarg recorregut ha portat l'equip del programa pels camins de la Sicília occidental, de l'Etna a Palerm, d'Agrigent a Corleone. 

Es descobreix la Sicília d'Ulisses, la que va envair Garibaldi, la que encara conserva petjades catalanes, la de la màfia, la Sicília ancestral i la Sicília actual, que vol canviar els mites de la seva fosca imatge. Sícilia és una illa de foc i passions contraposades, el lloc que Sciascia va definir com "el món". Un món d'honor on els vençuts no acaben mai de ser-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada