"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dissabte, 25 de febrer del 2012

Paraules d'amor

Edu3.cat

Aquest capítol de "Caçadors de paraules" analitza amb quines paraules ens diem que ens estimem i si tenim una fórmula estàndard per declarar-nos. El presentador del programa, Roger de Gràcia, s'endinsa en l'apassionant món de la parella, transmet un casament en directe, es dedica a provocar paletes perquè tirin floretes i investiga de quina matèria estan fetes les cançons d'amor. Aquesta vegada el viatge és a Menorca. El cantant Cris Juanico ajuda el presentador a trobar les paraules més tendres i els anglicismes de més dolç record. El cantant menorquí, des del seu estudi de Ciutadella, explica com es fan les cançons d'amor. Amb en Roger, prenen una "pomada" (gin amb llimonada) al port de Ciutadella, passegen pels carrerons de Binibeca Vell i canten una serenata a bord d'una barca. El professor Joan Francesc López explica que la paraula "bòtil" no és un anglicisme, sinó que es fa servir per anomenar una ampolla a les illes Balears. Roger de Gràcia busca al diccionari les definicions i l'origen de les paraules "petó", "floreta" i "fer l'amor". També fa una enquesta al carrer per saber quines paraules amoroses s'usen i quina és la cançó d'amor preferida. El presentador entrevista el músic Pep Sala, que recorda que la cançó "Boig per tu" parla de la Lluna, i el cantant Moncho, que repassa les paraules que ha de tenir una cançó d'amor. A la secció "Endevina d'on són", dues dones alguereses canten una cançó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada