"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dissabte, 25 de febrer del 2012

Homer

Edu3.cat

Aquesta edició "d'Aleph" emprèn un viatge ben especial, el viatge literari per definició, l'"Odissea", un viatge fantàstic protagonitzat per l'heroi Ulisses i narrat pel poeta grec Homer, que va viure al voltant del segle VIII abans de Crist. Ulisses, nom amb què és conegut Odisseu, fill de Laertes i d'Anticlea, és el rei d'Ítaca. El llarg camí de retorn a la pàtria es presenta per a l'heroi ple de dificultats i aventures, perseguit per la ira del déu Posidó, però protegit per la deessa Atena. Ulisses és espòs de Penèlope i pare de Telèmac. Durant la seva absència la dona l'espera fidelment, dóna allargues als pretendents que l'assetgen i teixeix un tapís durant el dia que a la nit desfà. En el llarg camí de retorn a Ítaca, Odisseu coneix indrets i pobles i és rebut amb sort diversa. A la terra dels feacis és acollit i honrat amb grans requisits i davant la cort del rei Alcínous l'heroi narra les seves aventures amb els cícons i els lotòfags, els ciclops, els lestrígons, Circe, les sirenes... Vint anys després d'haver partit, Ulisses torna a casa, cansat i vell. Però amb l'ajuda dels déus i del seu fill Telèmac, es revenja dels pretendents que en la seva absència s'han fet amos del seu patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada