"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dissabte, 25 de febrer del 2012

Joan Francesc Mira

Edu3.cat

Novel·lista, assagista i antropòleg, Joan Francesc Mira (València, 1939) és un dels escriptors de formació humanística més sòlida dins el panorama actual de les lletres catalanes. Ha residit a Roma, París, i també als Estats Units com a professor de la Universitat de Princeton. En el camp de la novel·la, destaquen les seves obres "Borja Papa", "Els cucs de seda", "Els treballs perduts" i "Purgatori", les tres darreres ambientades a la ciutat de València. La seva tasca d'antropòleg s'ha traduït, entre altres aspectes, en la fundació del Museu d'Etnologia de València i en la publicació de molts estudis sobre diversos aspectes de la societat del País Valencià, com ara "Punt de mira", "Crítica de la nació pura" i "Sobre la nació dels valencians"; també cal esmentar el seu assaig històric "Els Borja, família i mite", i les seves traduccions de la "Divina Comèdia" i dels "Evangelis". Ha ocupat càrrecs de responsabilitat en nombroses institucions culturals de prestigi i col·labora habitualment en diversos periòdics, entre els quals "El Temps", l'"Avui" i "El País". És un dels escriptors més guardonats de les lletres catalanes actuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada