"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dimarts, 12 de març del 2013

L'optimisme com a motor de la vida

Aquest passat cap de setmana el programa Redes de RTVE va dedicar un programa a l'optisme. Entrevistà Mark Stevenson, un divulgador britànic impulsor d'una xarxa mundial coneguda com La lliga dels optimistes, l'objectiu de la qual és promoure una visió positiva de la vida. L'entrevista és extraordinària i aporta grans idees en benefici d'un món millor. És molt interessant la reflexió que fa sobre la nostra casta política. Diu que quan dos enginyers es troben s'abracen perquè saben que els coneixements d'ambdós seran de gran profit per a la construcció del millor pont possible. En canvi, quan dos polítics es troben es donen l'esquena, perquè s'aferren a la seva ideologia, la qual els impedeix veure l'altra meitat de l'univers. Amb aquest estancament mental, són incapaços de cercar el bé comú, la millor solució per a la societat. I crec que això és precisament el nostre gran drama.

Jo ja no vull partits polítics, vull gent competent, amb criteri i amb mentalitat oberta que lluiti per un món millor. Com diu Stevenson, "si vols salvar el món, pensa com un enginyer, que es basa en l'evidència". En aquest sentit, Stevenson defensa "el sexe entre les idees", hem de voler compartir idees per tirar endavant. El divulgador britànic també parla d'un concepte nou: la procrastinació -ve dels ètims llatins pro ("cap a, en favor de") i de cras ("demà"). És quan la peresa ens fa aplaçar el moment de començar una tasca. Aquest fenòmen, que pateix un 24% de la població, ens impedeix progressar. Aquí teniu el vídeo del programa Redes que no us podeu perdre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada