"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dimecres, 2 de maig de 2012

Mots catalans d'origen persa

Hi ha mots catalans que provenen d'una llengua tan llunyana com el persa. A més, moltes d'aquestes paraules són molt corrents: "quiosc", "espinacs", "caravana", "tambor", "paradís", "almívar" o "nenúfar". Es creu que aquests mots els van introduir els sarraïns durant l'ocupació. A més del persa, també van arribar mots d'altres llengües orientals. Del sànscrit provenen: "catre", "sucre", "laca" o "taronja". I de l'indi: "bengala", "xampú" o "pijama".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada