"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


divendres, 9 de març del 2012

Triar el nom dels fills

Edu3.cat

"Qui els va parir" convida Joan Carles Peris, acostumat a viatjar amb criatures, i Màrius Serra, que explica combinacions curioses de noms i cognoms. Els actors Montserrat Carulla i Jordi Banacolocha parlen de la seva experiència com a avis.


El programa continua buscant els millors avis de Catalunya i presenta alguns dels vídeos que han fet arribar els espectadors. Per parlar del paper dels avis, hi intervenen els actors Montserrat Carulla i Jordi Banacolocha, que han fet d'avis a moltes sèries de televisió i també són avis en la vida real. Montserrat Carulla, mare de quatre fills i àvia de sis néts, i Jordi Banacolocha, amb dos fills i dos néts, destaquen les diferències entre educar els fills i els néts.


La reportera del programa, Mireia Segú, presenta la història d'un pare primerenc, en Roger, que té dificultats per fer dormir la seva filla de tres mesos. Ensenya com posa en pràctica algunes tàctiques molt personals i explica si li funcionen o no.


El programa també aborda el fet de viatjar amb nens. La Mireia ha acompanyat una família amb quatre nens en un trajecte amb cotxe fins a la segona residència. Per parlar d'aquest tema, visita el plató el periodista Joan Carles Peris, que ha viatjat pertot arreu amb les seves filles, que ara tenen 17 i 14 anys.


Com cada setmana, també intervenen en el programa les parelles que formen el Consell de Pares. En aquesta ocasió recorden com s'educava abans i expliquen com es fa ara. També comenten com van triar el nom dels fills. Precisament, d'aquesta qüestió també en parla l'escriptor Màrius Serra, que explica anècdotes divertides sobre combinacions de noms i cognoms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada