"Un home desproveït del seu parlar, i això vol dir del seu pensar, no és res. És com un caragol buit sense closca, o una ganiveta sense fulla ni mànec, o com un desert sense arena ni pedra". Sic isti nostri sunt (Cosme Aguiló)

"Jo estim totes les terres i em sent entre germans amb gent de totes les nacions, races, religions i opinions, i crec que el motiu és que estim tant Mallorca. El meu amor a la meva terra em fa comprendre l'amor d'un castellà a Castella, d'un irlandès a Irlanda, d'un indi a l'Índia". Joan Mascaró Fornés, el guia espiritual mallorquí dels Beatles


dimecres, 5 de setembre del 2012

Solecisme o la incapacitat de construir una frase

Mirant la tele hom queda esfereït de la quantitat de gent que parla malament. I no em referesc només als "analfabèsties" de programes com Sálvame o Hombres, mujeres y viceversa de Tele5. Els nostres polítics també deixen molt que desitjar. Idò bé, aquesta incapacitat per construir bé una frase té un nom de ressonàncies clàssiques: solecisme. El terme prové de Sóloi, una antiga colònia atenesa de les costes de l'actual Turquia, els habitants de la qual parlaven un grec poc entenedor.







1 comentari:

  1. Fantàstica!
    Tenc dubtes etimològics sobre paraules marineres... em recomanes cap web? :)

    ResponElimina